Vehicle logo

  POZOVITE NAS

Dry Ager
Dry Ager

Angus farma

premium kvalitet mesa

Naša farma Angusa postoji od davne 2010. godine kada je Ministarstvo poljoprivrede dozvolilo uzgoj rase Angus na području Srbije. Angus-farma nalazi se na samom severu Vojvodine a prostire se na 21 ha zemljišta u okviru koga se nalaze tri prostrane štale. Farma je okružena prirodnim pašnjacima gde se grla slobodno kreću i pasu najvećim delom godine, uz dodatak sena i silaže, bez ikakvih veštačkih aditiva.

Kada je reč o kvalitetu mesa Angusa, od 100 % težine, 65 % je randman, a 40 % je čisto, veoma kvalitetno meso. Meso sadrži visok procent beta karotena, vitamina B i E, omega 3, kao i minerale kalcijum, magnezijum, kalijum. Angus govedina je poznata po finoj mramoriranosti mesa, što znači da se masnoća ravnomerno raspršuje po stvarnom rezu mesa. Većina ljudi se slaže da mramoriranost Angus mesa stvara mekanije, sočnije i ukusnije meso od drugih rasa.

Raspolažemo sa visoko kvalitetnih 500 grla sa pedigreom, razvrstanih u različite kategorije. Posvećeni smo pružanju najboljeg Angus mesa, uključujući premium i prirodne proizvode, kako bi ispunili iščekivanje svakog kupca. Svi proizvodi se dostavljaju uredno vakumirani na najsavremeniji nacin. Za vakumiranje koristimo visoko kvalitetnu Henkelman opremu koja obezbeđuje 2-5 puta duži rok trajanja od standardnog pakovanja.

Angus je rasa tovnih goveda koja je nastala od crnih bezrožnih goveda sa planinskih područja Škotske.

Odlikuje se vrlo razvijenim proporcijama prednjih i zadnjih delova tela. Glava je mala i bez rogova, vrat je kratak, širok i mesnat, a trup je dug i zaobljen. Noge su kratke, a mišići u predelu butova dosežu do skočnog zgloba. Telo i dlaka su crvene boje. Danas postoje i drugi sojevi angusa u pogledu boje, pri čemu dominira crveni i crni angus.

  1. Odličan kvalitet mesa, od 100 % težine, 65 % je randman, a 40 % je čisto meso, prirodna marmoriranost mesa lojem - mekano meso
  2. Otporne na bolesti i lako podnose temperature od -20 do +30 C
  3. Krave se veoma lako tele, proizvedu od 1.200 do 1.800 litara mleka- u laktaciji, koje se koristi samo za ishranu teladi
  4. Telad su na pašnjaku sa kravama do starosti 4 do 6 meseci
  5. Bez rogova - nije potrebno obezrožavanje
  6. Polno su zrele već od 12 meseci – ranostasne
  7. Utovljena junad su težine 550 - 650 kg, pri starosti 12-15 meseci
  8. Prosečan prirast je 1.5 - 1.7 kg dnevno
  9. Prodajna cena junadi je 30% veća od tržišne

UKUS
Savršeni odrezak – pitanje savršenog tajminga.

U Dry Ager® je najbolje stavljati govedinu i to najbolje goveđu pečenicu od mlade životinje. Meso postaje izuzetno mekano, posebno ako ima dobar sadržaj masti. Kao najbolje meso prepoznata je Dry Ager® govedina.

PROIZVODI

Dry Ager®

 

DRY AGER JE JEDINA MOGUĆNOST DA NAŠE MESO BUDE JOŠ BOLJE.
MI IZLAŽEMO NAŠE MESO PROCESU SUVOG ZRENJA U DRY - AGERU I PRIMETILI SMO JEDNO.

NEMA ALTERNATIVE!

MI SMO SREĆNI ŠTO SMO NAŠLI IDEALNOG PARTNERA, KOJI DELI I IMA ISTA OČEKIVANJA O KVALITETU I SPROVODI GA ONAKO KAKO SMO MI ODUVEK ŽELELI .


krava

All rights reserved © 2020 Farma Angus

Design, Studio Digital , Novi Sad